Moziséta a Csikágó negyedben

Budapest 1873 és 1930 között tíz kerületből állt. Ekkor az Erzsébetvároshoz tartozott, nem csak a Keleti Pályaudvar mellett található Százház utca, hanem a Városliget és Zugló is! A névadást részben a gyors és sűrű beépítés indokolta. A kortársak szerint ugyanis a mai Thököly út, a Dózsa György út, a Damjanich utca és Rottenbiller utca által határolt városrészt legalább olyan gyorsan építették fel, mint tengerentúli nagytestvérét. A kevésbé optimista feltételezés szerint viszont a két helyszín közös vonása a közbiztonság szinte teljes hiánya volt: Csikágó amint kiépült, rögtön a nagyvárosi nyomor és bűnözés szinonimájává vált. Ezen a területen is rengeteg mozi volt a XIX. század végén, és a XX. század első felében. Barangolásunk során visszautazunk időben az 1985-ös évekig, és végigjárjuk az egykori mozik helyszíneit. Sétánk során megismerkedhetünk rövidebb-hosszabb történetükkel is.
Meglátogatjuk azoknak a moziknak a helyszíneit is amelyeket a XX. század második felében esetleg még személyesen is ismerhettek. Honvéd mozi (Rákóczi út 82.), Tisza mozi (Rákóczi út 68.), Bethlen mozi (Bethlen Gábor tér 3.), Marx mozi (István utca 39.), Híradó mozi (Erzsébet krt. 13.), Bástya mozi (Erzsébet krt. 8.).

Séta indul: kérjük, az időpontokért keresse sétanaptárunkat!

Többek között az alábbi helyekre fogunk elsétálni:

  • Bethlen mozi
  • Tisza mozi
  • Honvéd mozi
INDULÁS VII. kerület, Károly krt. 3/a (Belvárosi Színház előtt) Térkép
ÉRKEZÉS VII. kerület, Akácfa utca 4. Térkép
IDŐTARTAM 135 perc
HELYSZÍNEK Vörös Csillag mozi, Bástya mozi, Bethlen mozi, Tisza mozi, Honvéd mozi
SÉTAVEZETŐ
Ruprecht Károly
SZOLGÁLTATÁSOK Magyar nyelvű sétavezetés
Idegennyelvű sétavezetés
Akadálymentes útvonal
Tourguide készülék minden résztvevő számára (hallókészülékkel rendelkezőknek speciális készüléket biztosítunk*)
Sétakísérő honlap okostelefonra
Wi-Fi
Épületek megtekintése belülről
Ajándék ital
Étkezés
* Amennyiben Ön hallókészülékkel rendelkezik, kérjük, megrendeléskor jelezze a “Rendelés jegyzetek” mezőben.

Sétáinkra a meghirdetett időpontban indulunk, így későbbi becsatlakozásra nincs lehetőség. Ezért kérjük, 15 perccel az indulás időpontja előtt érkezzen a találkozóhelyre. Sétáink rossz idő esetén sem maradnak el, mindig készüljön az időjárásnak megfelelő öltözékkel. A legfontosabb azonban egy kényelmes lábbeli, és a kíváncsiság! Okostelefonja mindenképpen legyen Önnél, mert egy-egy helyszínnel kapcsolatban extra online felületünkön további információkkal szolgálunk!

10% kedvezmény:

  • diákigazolvánnyal rendelkezőknek
  • nyugdíjasoknak
  • erzsébetvárosi (VII. kerület) lakcímkártyával rendelkezőknek

15% kedvezmény:

  • csoportoknak
  • azoknak a nyugdíjasoknak, akik Erzsébetváros kártyával rendelkeznek

A kedvezmények nem összevonhatóak!

Jelentkezem a sétára
 

Ha kérdése lenne: info@boklaszok.hu

Egyéb fontos információk

Árak / KedvezményekTeljes ár: 4000 Ft, 15%-os Csoportos kedvezmény, 15%-os Erzsébetváros kártya kedvezmény, 10%-os Nyugdíjas kedvezmény, 10%-os Diákkedvezmény, 10%-os VII. kerületi lakcímkártya kedvezmény